Sült "káizer" libazsíros pityókával
sponsored links
Ilyen étel is ritkán készül nálam, ezt is a férjem és nagylányom ette. Mármint a krumpliból a többiek is. A káizer kifejezés nagyon népszerû Erdélyben, tulajdonképpen így hívják románul a császárszalonnát, de mi magyarok is használjuk a németes kifejezést. Eléggé idõszûkében voltam, ötletem sem volt más, így amikor a boltban megláttam a káizert, már tudtam, mit lesz a sorsa az otthon várakozó héjában fõtt krumplinak. A jó húsos hasalji szalonnából (vagy szalonnás húsból) kisujjnyi vastag szeleteket kértem. Csodálkoztak is... :) Ez lett a vége. Ha van fõtt krumplink, akkor az egészet 10-15 perc alatt össze lehet dobni. Néha nagyon jól jön egy-egy ilyen étel... :)
Jaj, és még valami! Múltkor - éppen amikor három istenes csokor medvehagyma fölött tanakodtam, mi legyen vele, milyen módokon tartósítsam - valakinél megláttam egy jó ötletet: a medvehagymás zsírt. Ott volt a hûtõben a libazsír, ami igazából nem szokott fogyni, mert csak ritkán esszük. Hát bemedvehagymáztam. és milyen jól tettem! A krumplihoz abból a zsírból használtam.
Sült "káizer" libazsíros pityókával
Hozzávalók 4 személyre: 8-12 szelet kisujjnyi vastag fõtt ...